Cura Corde

Zorg vanuit het hart

24 december 2022

In verband met de feestdagen is ons kantoor van 26-12 tot en met 6-1 beperkt bereikbaar. 

Wij wensen u allen hele fijne, gezellige en warme kerstdagen toe en veel geluk en gezondheid in 2023! 

Team Cura Corde











18 april 2022

In verband met tweede Paasdag is ons kantoor op maandag 18 april gesloten. Op dinsdag 19 april staan wij weer voor u klaar. Wij wensen u hele mooie Paasdagen. 



13 mei 2021

In verband met Hemelvaartsdag is ons kantoor op donderdag 13 mei gesloten. Op vrijdag 14 staan wij weer voor u klaar!






5 mei 2021

In verband met Bevrijdingsdag zijn wij op 5 mei gesloten. Op donderdag 6 mei staan wij voor u klaar!










26-04-2021

In verband met Koningsdag is ons kantoor morgen (27-04-2021) gesloten. Op woensdag 28 april staan wij natuurlijk weer voor u klaar. 

                  





02-04-2021

In verband met Pasen is ons kantoor op maandag 5 april gesloten. Op dinsdag 6 april staan wij weer voor u klaar. Wij wensen u fijne Paasdagen!


 

 





24-12-2020

In verband met de feestdagen zijn wij op 25 december en 1 januari gesloten. 

Wij wensen u, ondanks alle aanpassingen, fijne kerstdagen en een gezond, gelukkig en hoopvol 2021!











12-06-2020

Half maart waren wij genoodzaakt een crisisplanning te introduceren in verband met ziekmeldingen en collega's die uit voorzorg thuis moesten blijven door de corona maatregelen. Voor ons was daarin de prioriteit dat we alle cliënten die dit wilde, tenminste wekelijks hulp konden blijven bieden ook al zou dit aangepast zijn. We konden minder uitgebreid inzetten en ook dag en medewerker kon wisselen.Toen dachten wij nog dat dit maatregelen zouden zijn voor een periode van 6 tot maximaal 8 weken. Inmiddels weten wij allemaal beter. Wij zullen in grote mate rekening met dit virus moeten houden tot dat er een vaccin is ontwikkeld.


Om te inventariseren op welke manier onze cliënten graag de komende periode ingericht zien, hebben wij in week 23 alle cliënten een brief gestuurd waar in is voorgesteld; optie 1. vaste planning, vaste medewerker, inzet en dienstverlening zoals voorheen alleen geen garantie op wekelijkse vervanging bij ziekte van de eigen medewerker. Of optie 2. de crisisplanning blijven hanteren waarbij wekelijks wordt gepland op basis van de inzetbare uren en geen garantie kan worden geboden op een vaste dag of medewerker.


In week 24 zijn de cliënten gebeld of hebben zij per mail de voorkeur aan ons doorgegeven. 94% van de cliënten hebben wij kunnen bereiken, van hen geeft 97% aan de voorkeur te geven om weer een vaste planning te hanteren. Enkele cliënten hadden geen specifieke voorkeur. Er waren mensen die vragen hebben gesteld over vervanging in de vakantie periode of bij langdurige uitval van een medewerker. Op basis van deze uitslag zal vanaf maandag 15-6 weer volgens een vaste planning worden gewerkt.


Ten aanzien van de vakantieperiodes veranderd er niets ten opzichte van andere jaren. Vakanties zijn planbaar en wij zullen ons uiterste best doen om iedereen een passend alternatief te bieden voor de vaste hulpverlener. Vooraf wordt met u contact opgenomen of uw vaste hulpverlener geeft aan u door wie hem/haar vervangt in de vakantie.


Bij langdurige uitval van uw vaste hulpverlener komt u natuurlijk niet wekenlang zonder hulp te zitten. Het kan dan echter wel zo zijn dat het niet mogelijk is wekelijks in te zetten, dat zal afhangen van hoeveel mensen er tegelijk ziek worden. In dat geval nemen wij altijd contact met u op en gaan samen met u kijken op welke manier wij deze periode zo goed mogelijk kunnen overbruggen. 


29-05-2020

In verband met Pinksteren is ons kantoor op maandag, 1 juni, gesloten. 

Dinsdag staan wij natuurlijk weer voor u klaar.

Wij wensen u hele fijne dagen toe!





20-05-2020

In verband met Hemelvaartsdag is ons kantoor op donderdag, 20-5-2020, gesloten. Wij wensen u een hele fijne dag toe!





13-12-2019



Op 13 december hebben wij ons jaarlijkse cliëntenuitje georganiseerd. Dit jaar zijn we naar Coppelmans in Nuenen geweest waar we de kerstshow hebben bewonderd en genoten hebben van een geweldig georganiseerde high tea!















10-06-2019

In verband met Pinksteren is ons kantoor op maandag, 10 juni, gesloten. Op 11 juni staan wij natuurlijk weer voor u klaar. Wij wensen u hele fijne Pinksterdagen.







30-05-2019

In verband met Hemelvaartsdag is ons kantoor op donderdag 30 mei gesloten. Op vrijdag 31 mei staan wij natuurlijk weer voor u klaar. Wij wensen u een hele mooie dag.





19-04-2019

In verband met tweede Paasdag zijn wij maandag 22-04-2019 gesloten. Dinsdag staan wij natuurlijk weer voor u klaar.

Wij wensen u hele fijne, zonnige en gezellige Paasdagen toe!








26-03-2019 Accreditatie kwaliteitskeurmerk HKZ

Trots kunnen wij laten weten dat wij vanaf nu het kwaliteitskeurmerk HKZ mogen voeren!

 

 










Feestdagen 2018

In verband met de feestdagen is ons kantoor op 25 en 26 december en 1 januari gesloten. Op andere dagen is steeds één van de zorgbegeleiders bereikbaar. Tussen 24 december tot 3 januari hebben alle zorgbegeleiders enkele dagen vrij, hij/zij wordt op dat moment waargenomen door de collega's. Vanaf 4 januari zijn wij weer op volle sterkte voor u aanwezig.

Wij wensen u hele mooie dagen en een gelukkig, gezond en gezellig 2019! Team Cura Corde



07-12-2018

Vandaag hebben wij ons jaarlijks cliëntenuitje georganiseerd. Het was een hele gezellig en leerzame middag bij de vrijwilligers van stichting Draaiorgels Helmond.



05-10-2018

Wij zijn superblij met ons nieuwe kantoor! We hebben nu ons eigen "plekje" waar we onze energie kunnen bundelen en ons vol overgave kunnen blijven inzetten om zorg en welzijn beter te maken.  
Ons nieuwe adres is Noord-Brabantlaan 303 in Eindhoven.








24-09-2018

Na een lange, hete zomer zijn we weer allemaal vol aan de slag en heeft de tweede groep enthousiaste dames het ervaringstraject volbracht. Proficiat Marie-Louise, Elise en Monica, we zijn hartstikke trots op jullie!














18-05-2018

In verband met tweede Pinsterdag is ons kantoor op maandag 21 mei gesloten. Op 22 mei staan wij natuurlijk weer voor u klaar. Wij wensen u hele fijne en zonnige dagen!





08-05-2018

Donderdag, 10 mei, is het Hemelvaartsdag. Het kantoor is dan gesloten. Op vrijdag 11 mei staan wij natuurlijk weer voor u klaar. Wij wensen u een hele fijne dag toe!







24-04-2018

Na een half jaar hard leren, studeren en discussiëren hebben de eerste collega's het ervaringstraject afgerond.

Geweldig gedaan, Monique en Lizet, we zijn trots op jullie!














23-04-2018

In verband met Koningsdag zijn wij op vrijdag 27 april gesloten.

Op maandag 30 april staan wij natuurlijk weer voor u klaar.







26-03-2018

In verband met Pasen zijn wij op maandag, 2 april gesloten.

Dinsdag 3 april staan wij weer voor u klaar.

Wij wensen u fijne Paasdagen!







20-02-2018

Resultaten tevredenheidsonderzoek

Tussen half januari en 6 februari jl. hebben wij een cliënt en medewerkerstevredenheidsonderzoek uitgevoerd. De resultaten hiervan zijn:

55% van onze cliënten heeft meegedaan aan het onderzoek. Zij hebben onze zorgverlening beoordeeld met het gemiddelde cijfer van 9.3!

70% van onze medewerkers heeft meegedaan aan het onderzoek. Zij hebben de de organisatie een gemiddeld cijfer van 8.9 gegeven!

Wij zijn natuurlijk heel blij met deze resultaten. Mocht u ideeën hebben waarmee wij onze zorgverlening nog verder kunnen verbeteren, dan horen wij dit graag van u. 


15-02-2018

Begeleiding Best, Oirschot, Veldhoven en Kempengemeenten

Vanaf vandaag hebben wij een contract voor het leveren van individuele begeleiding in de gemeenten Best, Oirschot, Veldhoven, Bladel, Bergeijk, Eersel en Reusel-de Mierden.


01-01-2018

Allereerst willen wij u een heel mooi, gezond en gelukkig 2018 toewensen!

Wij hebben grote moeite met het bezuinigen op huishoudelijke hulp door het verbod op het wassen van de buitenkant van uw ramen. Om ons éénjarig bestaan met u te delen, wassen wij in 2018 bij al onze cliënten met een indicatie voor huishoudelijke zorg, twee maal de buitenkant van de huiskamerramen op onze kosten.

U kunt dit samen met uw huishoudelijk hulpverlener afspreken.





18-12-2017 

Gewijzigde openingstijden feestdagen







13-11-2017

Begeleiding Valkenswaard, Heeze-Leende, Cranendonck

Vanaf vandaag hebben wij een contract voor het leveren van individuele begeleiding in de gemeenten Valkenswaard, Heeze-Leende en Cranendonck.

08-11-2017

Uitstapje

Op 8 november 2017 hebben wij voor de eerste maal ons jaarlijkse cliëntenuitstapje georganiseerd naar het Boerenbondsmuseum in Gemert. Ondanks de kou was het een groot succes.

 


13-06-2017

Zorg in natura in Valkenswaard

Vanaf vandaag hebben wij een contract voor het leveren van huishoudelijke ondersteuning op basis van zorg in natura in de gemeente Valkenswaard.

15-05-2017

Begeleiding in de Peelgemeenten

Vanaf vandaag hebben wij een contract voor het leveren van individuele begeleiding op basis van zorg in natura in de Peelgemeenten. Dit zijn de gemeenten Helmond, Deurne, Gemert-Bakel, Asten, Someren en Laarbeek.

31-03-2017

Zorg in natura in de Peelgemeenten

Vanaf vandaag hebben wij een contract voor het leveren van huishoudelijke ondersteuning op basis van zorg in natura in de Peelgemeenten. Dit zijn de gemeenten Helmond, Deurne, Gemert-Bakel, Asten, Someren en Laarbeek.

Wat betekend dit?

Naast het leveren op basis van een persoonsgebonden budget kunnen wij in deze gemeente ook huishoudelijke zorg leveren die direct door de gemeente wordt gefinancierd. U hoeft hiervoor geen administratie bij te houden en ziet ook geen rekeningen.

-     Als u al een indicatie heeft voor huishoudelijke ondersteuning en u wil veranderen van zorgaanbieder, dan kunt u de gemeente verzoeken om de indicatie over te schrijven.

-     Als u een nieuwe indicatie aanvraagt voor huishoudelijke ondersteuning kunt u bij de gemeente kiezen om deze hulp van ons te krijgen.

 Informatie

Als u vragen heeft, meer informatie wil of een vrijblijvend kennismakingsgesprek wil aanvragen dan kunt u contact met ons opnemen.

02-01-2017

We starten!

Vanaf 2 januari 2017 zijn we gestart. 

Na heel veel voorbereiding zijn we blij dat iedereen het eindelijk mag weten!

We hebben er ontzettend veel zin in.

Opbellen
E-mail
Info