Cura Corde

Zorg vanuit het hart

                

 

Per Sempre

Karlijn is professioneel budgetcoach die zichzelf liever budgettrainer noemt. Eigen ervaring heeft haar er van bewust gemaakt dat zij mensen wil helpen om (weer) in een gezonde financiële situatie te komen. Om schuldenvrij te worden en te blijven. Want voor alles is een oplossing!

Onze cliënten, die een indicatie individuele begeleiding hebben met als resultaatgebied ondersteuning bij de thuisadministratie, worden door Karlijn geholpen inzicht te krijgen en vaardigheden aan te leren zodat zij in staat zijn de thuisadministratie zoveel mogelijk zelf te kunnen voeren. Dit is niet in alle situaties mogelijk, in sommige gevallen blijft Karlijn samen met de cliënt de administratie en financiën beheren.

Daarnaast kunnen ook mensen die via een bewindvoerder, werkgever of maatschappelijk werk zijn doorverwezen of zelf denken hulp nodig te hebben om een financieel gezondere situatie te bereiken bij Karlijn terecht voor (schuld) hulpverlening. Wanneer er (nog) geen schulden zijn kan zij helpen om het huishoudboekje op orde te krijgen. In haar begeleiding maakt zij gebruik  van de GROW techniek.

http://persemprebudgettraining.nl                                

(Karlijn van Kasteren)                              

Samen zijn met paarden, hond, katten en de natuur!

Eline Rammers woont op een prachtige boerderij in het Brabantse landschap waar zij samen met haar paarden, hond en katten cliëntgerichte, individuele activiteiten organiseert. Eline heeft jarenlange ervaring als begeleidster en ondersteuning geven bij het paardrijden van kwetsbare doelgroepen. Door middel van haar paarden is het mogelijk om even helemaal los te komen van de dagelijkse problemen en in de buitenlucht, in een niet beoordelende of kritische omgeving, balans terug te vinden. Paarden zijn intelligente, intuïtieve en gevoelige dieren, zij spiegelen dan ook feilloos de non-verbale communicatie waardoor u meer inzicht krijgt in uw eigen gedrag.

Voor wie is het geschikt?

Mensen van alle leeftijden (kinderen, jongeren, (jong) volwassenen, ouderen) met alle hulpvragen die er op gericht zijn om beter in je vel te komen zitten, balans te vinden of activiteiten te ondernemen in de buitenlucht in de nabijheid van dieren . Deze activiteiten zijn bijzonder geschikt voor mensen met:

  • Autisme
  • ADHD
  • beginnende dementie
  • moeilijk communiceren of niet goed begrepen worden
  • overbelasting/burn-out
  • eenzaamheid en depressie

Dog Assisted Coaching en begeleiding angst voor honden

Agnes van de Kerkhof en haar Australian Labradoodles Wally en Pongo zijn er voor iedereen die niet goed in zijn of haar vel zit. Door middel van coachen met de hond als co-coach, kan een persoonlijk coaching-/ begeleidingstraject worden opgezet. Op een vaak speelse en niet bedreigende manier nodigen honden uit tot het maken van contact. Interacties met honden worden als bevestigend, toegankelijk en niet veroordelend ervaren. Deze faciliterende rol is bijzonder waardevol in het coachproces.

Agnes heeft meer dan 30 jaar ervaring in de hulpverlening en heeft zich de laatste jaren met name gespecialiseerd om jongeren en hun gezinnen te leren omgaan met autisme.  Daarnaast heeft zij opleidingen gevolgd om coaching en begeleiding met haar honden vorm te geven door middel van Dog Assisted Coaching en begeleider angst voor honden.  

Voor wie is het geschikt?

Mensen van alle leeftijden (kinderen, jongeren, (jong) volwassenen, ouderen) met alle hulpvragen die er op gericht zijn om beter in je vel te komen zitten, gelukkiger te zijn en balans te vinden in het leven. Voorbeelden hiervan zijn:  

-         Autisme
-         Faalangst
-         Beginnende dementie
-         Moeilijk communiceren of het gevoel hebben niet begrepen te worden
-         Gebrek aan zelfvertrouwen
-         Overbelasting/ burn-out
-         Angst voor honden
-         In een moeilijke periode zitten en niet goed weten hoe men er zelf weer uit moet komen

Opbellen
E-mail
Info